HAAVELAMPI -uskalla unelmoida!

Hahmoja klikkaamalla pääset tutustumaan heidän ajatuksiinsa

Vieno Aulikki

Vieno Aulikki

Eläkeläinen

Vieno Aulikki on optimisti ja aikaansaava ihminen. Hän ei pysähdy paikoilleen, vaan osallistuu aktiivisesti Haavelammen kylätoimikunnan toimintaan. Siellä missä asioita tapahtuu, siellä on myös Vieno Aulikki. Vieno Aulikki tietää, että kaikki on mahdollista, kun vaan tahtoa löytyy.

Vieno Aulikin galleria

”Voihan joku ajatella, että sitä on liian vanha haaveilemaan. Minun mielestä semmoinen on pötypuhetta. Elämä yllättää ja aikaa on vaikka mihin. Asenteesta se on kiinni ja minusta kuullaan vielä.”

Vieno Aulikki, Haavelampi, kesä 2018

Auvo Kultanen

Auvo Kultanen

Rakennusmies

Jos jostakin kuuluu mahan pohjasta asti kumpuavaa, iloista naurua, se on todennäköisesti Auvo. Sydämellisempää ja auttavaisempaa ihmistä ei löydy koko Väli-Pohjanmaalta. Auvo saa palkintonsa toisten ilosta, kun hän auttelee Haavelammen asukkaita arjen askareissa vapaa-ajallaan. Auvo tekee myös rakennushommia, yleensä talkootyönä.

Auvon galleria

”Onhan ne naapurit mukavia. Kyllä minä tykkään niitä autella. Ajattelen, että hyvät teot saavat aina palkkansa, ja lottoanhan minä lauantaisin.”

Auvo Kultanen, Haavelampi, kevät 2017

Marjatta Kanto

Marjatta Kanto

Emäntä

Marjatalla on aina monta rautaa tulessa ja hän on tunnettu tehokkuudestaan ja tyylikkyydestään. Aikaisemmin Marjatta toimi paikallisen vaateliikkeen mannekiinina Haavelammen  kesämarkkinoiden päälavalla, mutta rakastuttuaan Kannon tilan nuoreen isäntään, Marjatta otti nopeasti haltuunsa tilan emännän tehtävät.  Arkiset askareet ja lapsikatraan kasvu eivät ole kuitenkaan vähentäneet Marjatasta huokuvaa glamouria ja kauniisti kasvava vatsa tuntuu vain lisäävän hänen luontaista hehkuaan.

Marjatan galleria

”Mitä jos jonain päivänä jättäisinkin astiat tiskaamatta ja hiukseni kampaamatta? Jos en säilöisikään syksyn satoa, huomaisiko kukaan? Istuisin rauhassa alas ja hengittäisin syvään. Lapsiltani kysyisin, katsellaanko yhdessä hitaasti liikkuvia pilviä.”

Marjatta Kanto, Haavelampi, Talvi 2019

Pirkko Ylä-Kulola

Pirkko Ylä-Kulola

leipuri-kondiittori

Pirkkoa voisi kutsua Haavelammen haaveiluvastaavaksi. Pirkko kulkee pää pilvissä ja jalat rohkeasti korkealla maanpinnan yläpuolella. Omaansa ja myös muiden Haavelampilaisten romantiikan ja imelyyden kaipuuta Pirkko ravitsee leipomalla koko Väli-pohjanmaan ihanimmat leivonnaiset. 

”Kaikki olivat tulleet katsomaan häntä. Hän oli niin uskomattoman komea. Eikä hän edes ehtinyt aloittaa, kun aplodit ja kirkuminen alkoivat. Ja silti, kaiken sen keskellä, hän näki vain minut.”

Pirkko Ylä-Kulola, Haavelampi, syksy 2017

Pirkon galleria

”Kerran keskellä päivää löysin polulta hevosen. Siellä se makoili kyljellään ja odotteli ottajaansa. Se oli hieno hevonen ja tuoksui metsälle.”

Pirkko Ylä-Kulola, Haavelampi, talvi 2017

John "cowboy" Keulio

John "cowboy" Keulio

Johtaja

John on Haavelammen menestynein cowboy ja tuttu näky kylänraitilla skootterinsa kanssa. Lisänimestään John saa kiittää äitiään, jonka sukunimi ennen avioliittoa Johnin isän kanssa oli Wayne. John pyörittää Haavelammella puolet kuntalaisista työllistävää perheyritystä, joka tuo Suomeen amerikkalaisia perinneherkkuja.

Johnin galleria

”Joskus kun skootterini saavuttaa huippunopeutensa ja suljen silmäni, tuntuu, kuin olisin jo matkalla. Jokainen osa minusta tuntuu yhtäkkiä painottomalta ja pyrkii yhdessä ylöspäin. Mikään fysiikan laki ei vaikuta minuun, ja nousen.”

John “cowboy” Keulio, Haavelampi, kesä 2019

Haavelampi -Uskalla unelmoida!